دانش پرستاری: از کلاس درس تا جامعه

محقق: سلیمه کر، دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گلستان

از درمان های خانگي مي توان به اين موارد اشاره كرد: برای جلوگیری از استفراغ، از زرشک، انار، ماست ترش، ماهی دودی و همچنین از گوشت خشک شده (کاکماچ) استفاده می شود. زن باردار مجاز به مصرف کله پاچه گوسفند، شتر و گوشت خرگوش نیست زیرا این حیوانات در لب هایشان شکاف دارند و مصرف آن موجب شکاف لب جنین می شود. برای سهولت زایمان در ماه آخر بارداری از روغن حیوانی برای تسهیل گردش جنین در رحم مادر استفاده می شود. روغن حیوانی را به چای اضافه کرده و آن را می نوشند. برای پر شدن رحم مادر و جلوگیری از عفونت، تخم مرغ را با روغن حیوانی نیمرو کرده و از نیشکر (قزل شکر) به همراه آن استفاده می کنند. در 15 الی 20روز اول بعد از زایمان فقط باید از آب جوشیده استفاده شود در غیر آن مادر و نوزاد نفخ می کنند. از نانی که داخلش خمیر زیاد دارد نباید استفاده بکنند چون باعث نفخ شکم مادر می شود. برای افزایش شیر مادر از چای استفاده می کردند. بعد از شش ماهگی به همراه شیر مادر برای وزن گیری شیرخوار از موارد زیر استفاده می شود: در چای پر رنگ شکر ریخته ودر آن نان را ریز می کردند و به کودک می دهند. از شیر گوسفند و گاو استفاده می کنند. داخل سوپ نان را ریز کرده وبه کودک می دهند.

[ جمعه سی ام فروردین 1387 ] [ 8:40 قبل از ظهر ] [ لیلا جویباری ]

[ ]